Op vakantie naar het Gardameer?

Het Gardameer is niet voor niets een zeer geliefde bestemming. Je vindt er een fijn klimaat, heerlijke keuken en prachtige natuur. Op het Gardameer zijn er volop watersportmogelijkheden. Je kunt windsurfen, zeilen, zwemmen, waterskiën enz enz.

Er zijn vele strandjes om te zonnebaden en eindeloos veel terrasjes om heerlijk van het zonnetje te genieten. Verblijf in een vakantiehuis aan het Gardameer en geniet van een heerlijke vakantie! In de omgeving kun je prachtige bergwandelingen maken, mountainbiken en fietsen. Natuurlijk ga je met je kinderen naar Gardaland of het Aquapark Canevaworld.

Bezoek ook Sirmione, het prachtig dorp op een schiereiland. Sirmione ligt aan de zuidkant van het Gardameer. In het oude centrum vind je smalle straatjes waar je heerlijk door heen slenteren en shoppen. Vanuit het oude fort in het centrum heb je een prachtig uitzicht over het dorp en het meer

Naast Sirmione liggen er nog veel meer dorpjes en stadjes rond het Gardameer,zoals, Peschiera del Garda, Bardolino, Garda, Lazise, Limone, Salò en Malcesine. Allemaal hebben ze een eigen karakter en sfeer. In ieder stadje is wel een gezellige weekmarkt. Vaak vind je er ook een antiekmarkt, bijvoorbeeld in Magugnano.

Wil je erop uit rond of op het Gardameer?
We geven je graag de volgende 7 tips:

  1. Dorpje Borghetto, ten zuiden van Peschiera. Dit dorp staat op de lijst van de 50 mooiste dorpen van Italië. Bekijk vooral de burcht Castello Scaligero.
  2. Bergdorp Tremosine: Geniet van de sfeer!
  3. Cascata del Varone, bij Riva: Grotten en de beroemde Varone Waterval.
  4. Verona: Prachtige oude stad met vele bezienswaardigheden, bijv de Arena, shopping en lekker eten
  5. Boottocht op het Gardameer: Het Gardameer is prachtig, juist òp het water.Je kunt hier meevaren met de rondvaartboot of zelf eem bootje huren.
  6. Monte Baldo: Op de Monte Baldo bergtoppen kun je van een fantastisch uitzicht genieten. Je kunt er wandelen, mountainbiken en paragliden. De kabelbaan brengt je in 2 etappes naar een hoogte van 1700 meter. Vanuit de cabines heb je een spectaculair uitzicht over het Gardameer.
  7. Isola del Garda: Het eiland ligt bij Gardone, hier kun je met een boot naar Isola del Garda. Je kunt, tussen april en oktober, het prachtige eilandje bezoeken onder begeleiding van een gids.

Bij BookaHouse vind je een groot aanbod vakantiehuizen en vakantiewoningen aan het Gardameer en in de omgeving van het Gardameer.
Je vindt mooie appartementen en vakantiehuizen prachtig gelegen in de buurt van het Gardameer. Ook fijn: een accommodatie met zwembad bij het Gardameer. Wat je ook kiest: Je vakantiehuis aan het Gardameer geeft je fijne vakantie!