Trakteer jezelf op een stedentrip naar Lucca!

Denk je er over na om op stedentrip te gaan? Wil je naar Italië?  Bezoek dan vooral Lucca!

Lucca wordt door veel mensen het hoogtepunt van Italië genoemd. Wanneer je een vakakantiehuis in Lucca boekt wacht je een geweldige stedentrip.

Lucca biedt zoveel!

Zo worden er elk jaar diverse festivals gehouden op het gebied van muziek en cultuur. Het grootste  festival is waarschijnlijk het Lucca Summer Festival. Dit festival trekt elk jaar weer veel muziekliefhebbers. Andere festivals zijn ook het Lucca Film Festival en het Lucca Comics and Games festival.

Bezienswaardigheden Lucca

Er is in Lucca van alles om te bezoeken en te bekijken. De oude stadsmuren zijn alleen al de moeite waard om te bekijken. Verder de Piazza dell’Anfiteatro, het ovaalvormige plein, de Kathedraal van Lucca (de Duomo di San Martino) en de vele andere tekenen van de oude geschiedenis van deze stad.

Winkeltjes en markten

In Lucca kun je ook heerlijk shoppen. Als je vanuit je vakantiehuis in Lucca gaat erop uit gaat kom je de leukste winkeltjes tegen. De hoofdstraat heet Via Fillungo; daar vind je de meeste winkels en restaurants. Ook zijn er veel oude gebouwen in de buurt van dit winkelgebied. Alles zit dicht bij elkaar, je wandelt makkelijk van het een naar het ander.
Lucca staat trouwens bekend om de markten. Houdt in de gaten op welke dagen er markt is, want dit is echt genieten.

Lekker eten in Lucca

Natuurlijk ga je ook naar Lucca voor het lekkere eten en het glaasje wijn! Je kunt in Lucca genieten van de traditionele Toscaanse keuken. Overal in de stad vind je leuke restaurantjes en terrasje waar het heerlijk eten is!

Vakantiehuis Lucca boeken

Om te kunnen genieten van de stad moet je natuurlijk een vakantiehuis in de buurt van Lucca hebben. Lucca is een compacte stad. In een uurtje loop je om het oude centrum heen. Vanuit je vakantiehuis kun je alles gaan ontdekken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit vakantiehuis voor 6 personen in Lucca.

Het huis ligt op een prachtige plek in Toscane, tussen Lucca en Pisa. Het huis biedt zicht op de Monte Serra (plm 950 meter hoog).

Het gebied is mooi om te wandelen, een van de Italiaanse “grande randonnees” begint bij het huis. Het huis ligt in de gouden driehoek: la Spezia (Cinque Terre), Firenze en Grosetto (Maremma), vol met middeleeuwse steden, pittoreske dorpjes en fijne restaurantjes. De stranden zijn dichtbij, je zit slechts 20 km van de kust met plaatsen als Viareggio en Forte dei Marmi.

De traditionele Toscaanse boerderij heeft een privé-zwembad en ligt vlakbij Lucca. Het huis is circa 1840 gebouwd. Het vakantiehuis is comfortabel ingericht, mooi met antiek uit de omgeving. De keuken is goed ingericht met alles wat je nodig hebt. De grote tuin (plm 1500 m2 is goed onderhouden. Het zwembad is met 10x5m flink te noemen. Je hebt 2 terrassen en een grasveld om op te zonnen. Buiten kun je eten aan de lange tafel in de schaduw van de bomen.

Heel veel informatie over een stedentrip naar Lucca.
Naar alle vakantiehuizen in Lucca.