Dat is niet zo moeilijk!

Via de ‘Route du Soleil’ kom je in het prachtige gebied van de Provence in Frankrijk. Hier geniet je van het uitzicht over de zonnebloem- en lavendelvelden. Een schitterend gebied! Volop zon, zee en strand. Maar er is meer!

In de Provence heb je ook bossen, bergen, rotsen en kloven. Geweldig om te wandelen, fietsen, windsurfen of raften. De bekende berg ‘Mont Ventoux’ is dè uitdaging voor de fietsers.
Kanoën kun je door de prachtige kloof ‘Gorges de l’Ardèche’. Een mooie kloof met een door het water uitgeslepen natuurlijke brug, een echte ontdekking. Met de kinderen is het heerlijk om één van de waterparken te bezoeken, gezellig een dagje waterplezier met z’n allen.

Ook ligt in de Provence het mooie moerassige natuurpark ‘Camargue’. Het is hier prachtig wandelen en er leven vele vlinders, de roze flamingo en de bekende witte paarden. En dit is maar een hele kleine greep uit wat er te doen is in de Provence. Vanuit je vakantiewoning in de Provence wordt het zeker genieten. Onze huizen liggen door de hele regio heen van prachtige huizen tussen de bloemrijke weides, geweldige villa’s met zwembad tot knusse huisjes bij de boer.

Er zijn is er veel te bezichtigen vanuit je vakantiehuis in de Provence!

Je vindt in de Provence alles, van grote steden tot kleine dorpjes. Van hele grote supermarches tot het kleine bakkerijtje. Bezoek bijvoorbeeld Orange, Avignon, Arles of Montélimar.

Orange is prachtig, in deze oude stad vind je veel geschiedenis en cultuur, zoals de beroemde triomfbogen van Orange.

Avignon heeft een oude binnenstad met imponerende gebouwen. De stad wordt omgeven door een lange muur. Bezoek hier het “Palais des Papes” het Paleis der Pausen. Wereldberoemd is Avignon geworden door het bekende „Sur le pont d’ Avignon, het liedje over één van de langste bruggen uit de middeleeuwen.

In Arles bezichtig je onder meer het oude amfitheater, waar vroeger stierengevechten werden gehouden, en de antieke badplaats hier. Ga op zoek naar de voetstappen van Vincent van Gogh, die hier lang gewoond heeft.

Montélimar ligt in de buurt van de Gorges de l’Ardèche. De stad, bekend vanwege de nougat, wordt ook vaak de ‘Poort naar de Provence’ genoemd. Leuk zijn hier het nougat-museum en een miniatuurmuseum hele kleine schilderijtjes.

Zoveel is zeker: de Provence is een heerlijke vakantiebestemming.

De Provence is ideale bestemming om een vakantiehuis te huren.
Je kunt hier heerlijk ontspannen en van je vrije tijd genieten! Genieten lekker kokkerellen en samen eten. Het lezen van een boek, lekker zonnen en zwemmen, een glaasje wijn. De Provence is geweldig!

Alle vakantiehuizen in de Provence bekijken