Vakantiehuizen Bulgarije

[ossdc:label]

Lekker op vakantie? Een heerlijk vakantiehuis Bulgarije met of zonder zwembad? Dat kan bij BookaHouse. Bulgarije biedt vele bezienswaardigheden aan historie, cultuur, architectuur, tradities… Er is hier genoeg te ontdekken en de prijzen liggen lager dan in Nederland. Het land ligt aan de Zwarte Zee op het Balkan-schiereiland in het zuidoosten van Europa omcirkeld door Griekenland, Turkije, Roemenië, Servië en Macedonië. Het klimaat is zeer aangenaam met meer dan 300 zonnedagen per jaar en het water is heerlijk. De kustlijn telt ruim 400 km langs de Zwarte Zee met prachtige goudkleurige stranden omringd door groene hellingen. De stranden behoren tot één van de mooiste van Europa. De Zwarte Zee werd door de Romeinen de ‘gastvrije zee’ genoemd: ‘Pontus Euxinus’.  

Lees meer...

Belangrijk om te weten is dat de Bulgaren vergeleken met ons West-Europeanen, een verschil hebben in lichaamstaal. Hiermee bedoel ik dat als zij ja-knikken, zij nee bedoelen en andersom: als zij nee-knikken bedoelen ze ja. Dit kan leiden tot aardige verwarring, het is maar dat je het weet.

Vakantiehuis Bulgarije – naar de kust

In het land is er voor natuurliefhebbers genoeg te zien. Mooie uitgezette wandelingen door het bergachtige gebied van de Balkan geven je de mogelijkheid tot heerlijke tochten. Bezoek bijvoorbeeld vanuit je vakantiehuisje in Bulgarije het Pirin Nationaal Park. Of breng een bezoek aan de watervallen ‘Raiskoto Praskalo’ of de vele romantische dorpjes en gezellige havenplaatsje langs de kust zoals het zeer oude vissersplaatsje Nessebar. Deze plaatsjes zijn heerlijk om doorheen te slenteren of om een terrasje te pakken met geweldig uitzicht over de zee en de bootjes. De hoofdstad Sofia (een bruisende stad) geeft een geweldige indruk van de geschiedenis. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Vakantiehuizen Bulgarije – Wellness

Ben je op zoek naar wellness vanuit je vakantiehuisje in Bulgarije? Kijk dan eens naar Bourgas, de tweede grote stad, hier kun je heerlijk relaxen in één van de thermale baden of gebruik maken van de aangeboden wellness programma’s.

Echte bekende vakantieoorden van Bulgarije zijn Sunny Beach, Goudstrand en Albena. Hier lijkt het wel de Costa Brava of Mallorca. Feestvierders en zonaanbidders kunnen hier hun hart ophalen. In het centrum en langs de stranden is veel te beleven, ook voor de watersporters.

[ossdc:klein_filter,filter=country:11,pagina=./,disable_country=1]

[ossdc:huizen,columns=4,filter=country:11,details=../details]