Vakantiehuizen Cyprus

[ossdc:label]

Zon, zee, strand, cultuur en natuur!!! Dat vind je op het prachtige eiland Cyprus. Het klimaat is heerlijk en de dorpen gezellig. Voor de natuur ga je op pad met de fiets of lopend. Ontdek het eiland met de auto of scooter en geniet ervan in je eigen vakantiehuisje in Cyprus. Kijk rond bij BookaHouse en vind jouw vakantiehuis Cyprus met alle comfort die je wenst. Er zijn ook veel vakantiehuizen Cyprus met privé zwembad. Hoe luxe is dat?

Cyprus is een eiland voor iedereen. Je hebt hier heerlijke stranden op toeristische plekken maar ook afgelegen baaien waar je je één voelt met de natuur. De zee is helder en langs het strand liggen ruige kliffen. Voor de waterliefhebbers liggen er mogelijkheden voor paragliden, zeilen, vissen op zee, duiken, snorkelen of het huren van een waterscooter.

Lees meer...

Het berglandschap vind je terug over het hele eiland. Zo kun je in het Troödosgebergte mooie wandelingen maken. De hoogste top is de berg Olympus. Er liggen historische plaatsjes met kerkjes, kloosters of echte kleine boerendorpjes. In de zomer is het in de bergen, op erg warme dagen, een stuk aangenamer.

Vakantiehuis Cyprus – Paphos en Nicosia

Nicosia, de hoofdstad, ligt in het midden van Cyprus op de scheidslijn van het Griekse en Turkse gedeelte. Een stad met een rijke historie. In het historische centrum zie je de grote verdedigingsmuren uit de Middeleeuwen staan. Andere prachtige steden of plaatsen zijn onder andere Paphos. Een vakantiehuis Cyprus bij Paphos huren is een uitstekend idee. Paphos is zeer de moeite waard! In Paphos staat een kasteel vanwaar je uitkijkt over de haven en ruïnes zoals een amfitheater, tempel en stadsmuur.  Limassol is een belangrijke havenstad vanwaar je bootreizen kunt maken naar andere eilanden in de buurt. Deze stad heeft een oud en nieuw gedeelte met kastelen, musea en markthallen. Op de route van Limassol naar Paphos vind je de ‘Rots van Aphrodite’, godin van de schoonheid. En in de buurt ligt een prachtig waterpark. De havenplaats Famagusta met zijn ruïnes, prachtige zandstrand maar ook de plaats Kyrenia, zijn zeker ook een bezoek waard.

Vakantiehuisje in Cyprus – er lekker op uit

Voor de vakantieganger die er lekker op uit wil: wandelen, fietsen of toeren met de auto, is het binnenland prachtig om te zien. Vele wijn- en olijfboomgaarden maar ook oude ruïnes, bergen en mozaïeken sieren het eiland. Cyprus heeft een Grieks en Turks deel waardoor de keuken ook twee richtingen op georiënteerd is. Heerlijke vlees- en visgerechten worden hier geserveerd waaronder lams- en geitenvlees of stoofschotels. En kan je niet kiezen dan bestel je ‘Meze’. Je krijgt dan een combinatie van 10 tot 20 verschillende gerechtjes en kan lekker smullen en proeven.

[ossdc:klein_filter,filter=country:22,pagina=./,disable_country=1]

[ossdc:huizen,columns=4,filter=country:22,details=../details]