Vakantiehuizen Finland

[ossdc:label]

Wanneer je van de natuur houdt is een keuze maken uit één van de vele vakantiehuizen Finland is een geweldig idee. Finland is een uitgestrekt land (wel 9x zo groot als Nederland) vol natuur zoals bossen, meren en eilandjes. Het wordt wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd dus voor de watersporters een walhalla. Maar ook voor wandelaars is een vakantiehuis Finland ideaal, zij kunnen hier hun hart ophalen. Iedereen kan hier genieten van de rust, de ruimte en de overweldigende natuur. Alle zintuigen komen aan bod: ruik de bossen; kijk over het land en beleef de vergezichten; voel het water in de meren en beken; én proef de lokale specialiteiten zoals de vers gevangen vis.

Bij een bezoek aan dit prachtige land is de regio Lapland eigenlijk een verplicht onderdeel. Hier kun je op huskysafari, een rendiertocht maken of het Noorderlicht zien, Aurora Borealis.

Lees meer...

Vakantiehuis Finland – Noorderlicht

Des te noordelijker je bent, des te langer kan je het Noorderlicht beleven, het best te zien van november tot april. Ook ligt hier het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi. Dit allemaal zijn dingen die je niet snel zult vergeten. En dan na een dag buiten te zijn geweest kun je gaan genieten in je eigen vakantiehuis Finland van alle privacy en comfort. Er zijn vele vakantiehuizen Finland met sauna, heerlijk genieten in je eigen vakantiehuis Finland!

Het Zuidwesten van Finland is prachtig en hier liggen de bekende Ålandeilanden waar je heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken maar ook kan vissen, vanuit een bootje op het meer, kanoën over de snelstromende riviertjes of duiken naar de scheepswrakken die hier liggen.

Het Zuidoosten van Finland heeft in de zomer de hoogste temperaturen. De zon gaat van juni tot september bijna niet onder, de zogeheten Middernachtzon. Een reden voor de Finnen om lekker te feesten. Er zijn verschillende festivals en activiteiten te bezoeken in deze periode.

Vakantiehuisje in Finland – Langlaufen

Langlaufen in Finland is een echte aanrader voor diegene die op zoek is naar rust en vrijheid. Voor hen is Finland een prachtig gebied. Maar ook schaatstochten op één van de vele meren of ijsvissen ligt binnen de mogelijkheden. Alleen lange en uitgebreide pistes vind je hier niet echt. De beste periode voor de wintersport in Finland is februari-mei. De dagen zijn dan langer en de temperaturen laag maar door het droge klimaat voelt het minder koud aan dan in Centraal Europa.

[ossdc:klein_filter,filter=country:29,pagina=./,disable_country=1]

[ossdc:huizen,columns=4,filter=country:29,details=../details]