Vakantiehuizen IJsland

[ossdc:label]

IJsland, het land voor de ontdekker, voor diegene die eens iets anders wil, diegene die houdt van overweldigende natuur en een ruig landschap met vulkanen, geisers, zwavelbronnen en gletsjers. Kijk je ogen uit in dit exclusieve land en geniet van de rust en de natuur. Aan je prachtige vakantiehuis IJsland zal het niet liggen. De helft van de inwoners van IJsland woont in de kleurrijke hoofdstad Reykjavik, de andere helft in een aantal kustplaatsen. Het binnenland is nagenoeg onbewoond en daardoor zo prachtig. Door Reykjavik heen stroomt een goede zalmrivier waar geen boten mogen varen, de Elliðaá. In het noorden van de stad ligt de Esja, een berg van 900 meter hoog die de koude poolwind een beetje tegenhoudt voor de stad. Ook heb je in de stad verschillende culturele bezienswaardigheden die je kennis laten maken met de Vikingtijd. En tijdens de lange Midzomernachten is er in de stad volop leven en activiteit.

Lees meer...

In het zuiden van dit geweldige eiland heb je vele gletsjers, watervallen, geisers en ijsmeren waarover je prachtige wandelingen kan maken. De Strokkur is de meest spectaculaire geiser maar ook de Ystihver en de Grýla zijn de moeite waard.

Vakantiehuis IJsland – Natuurschoon

Prachtige natuurbezienswaardigheden zijn onder andere de Blue Lagoon Spa. Dit is een heerlijk warm meer (39o) in het midden van een lavaveld met stomende mineraalbronnen bij Grindavik. Het water is rijk aan mineralen en heeft een helende werking. In het Nationaal Park Vatnajökull heb je de grootste gletsjer van Europa waar je een boottocht kan maken tussen de grote ijsbergen door. In het park kan je heerlijke wandelingen maken, watervallen bezichtigen maar ook quadrijden, gletsjerhiken of een huskytocht maken. Andere watervallen in de omgeving zijn de Seljalandsfoss waterval of de Dettifoss. Rond de Dettifoss ligt een wandelroute van 34 km langs de canyon. Dit vakantiehuisje in IJsland ligt er niet ver van verwijderd.

Vakantiehuisje in IJsland – Midzomernacht en Noorderlicht

Geweldig om te doen vanuit de vakantiehuizen IJsland is walvissen spotten. Vanuit Husavik is dit onder andere mogelijk. Maar ook kan je wandelen of hiken rond Thorsmork, een prachtige vallei met gletsjers en vulkanen. Of naar het Madurodam van de IJslandse landschappen in het Snaefellsnes Nationaal Park. En ook zijn de ijsgrotten van Kverkfjöll een bezoek waard. Maar als je dan toch op IJsland bent moet je je zeker bewust zijn van het prachtige natuurverschijnsel het Noorderlicht of de Midzomernacht. Beleef het allemaal op IJsland, zoek en boek meteen je Vakantiehuis IJsland via BookaHouse!

[ossdc:klein_filter,filter=country:41,pagina=./,disable_country=1]

[ossdc:huizen,columns=4,filter=country:41,details=../details]