Vakantiehuizen Roemenië

[ossdc:label]

Roemenië is een land waar liefhebbers van wandelen en fietsen zoals mountainbiken en hiken goed terecht kunnen. In de winter kan er zelfs geskied worden. Door het land lopen de bergen van de Karpaten. Schitterende hoge bergen waar gewandeld kan worden maar ook rotsklimmen of beren, lynxen en wolven spotten die hier nog in het wild leven (dit tezamen met een boswachter). Het Nationaal Park Munții Hăşmaş kenmerkt zich door de vele kalk- en rotsformaties. Maar ook de diepe kloof van het Bicazrivier, de Cheile Bicazului of het Rode Meer, het Lacu Roşu, zijn geweldig om te zien.

In de Karpaten heb je een landklimaat wat betekent dat het in de zomer goed warm kan zijn. Voor verkoeling moet je dan de bergen in.

Lees meer...

Vakantiehuis Roemenië – Boekarest

De hoofdstad Boekarest is in de WOII behoorlijk beschadigd en daarna nog eens door de aardbeving in 1977. Maar er zijn nog vele mooie plekjes over. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Ateneul Român in het oude centrum; het Curtea Veche museum voor archeologische opgravingen; de prachtige orthodoxe kerk Biserica Stravropoleos; het grote stadspark Cişmigiupark; de Sf. Gheorgekerk en nog veel meer. In de wijk Lipscani vind je heerlijke oude en authentieke straatjes met leuke boetiekjes en galerieën. Bezienswaardigheden kent het land genoeg. Huur een vakantiehuisje in Roemenië en bezoek de grotten zoals bijvoorbeeld de Valisoara grotten, bezichtig één van de vele kastelen of kloosters, waaronder de Peleş Castle in Sinaia; het kratermeer Sfânta Ana met in de buurt het prachtige veengebied Tinovul Mohoş. In Roemenië zijn ook vele kuuroorden, ga vanuit je vakantiehuis Roemenië genieten van de rust en de heerlijke wellnessvoorzieningen, bijvoorbeeld Rusnad Resort.

 

[ossdc:klein_filter,filter=country:63,pagina=./,disable_country=1]

[ossdc:huizen,columns=4,filter=country:63,details=../details]