Vakantiehuizen Lissabon

[ossdc:label]

Lissabon is de mooie hoofdstad van Portugal. Vanuit je appartement in Lissabon kun je alles wat deze stad te bieden heeft ontdekken. Geniet van de Fado-muziek, van de vele bezienswaardigheden zoals de Belém toren, de kathedraal van Lissabon en het imposante Praça do Comércio. Wandel door de wijkjes met de vele bars en restaurants en geniet van de heerlijke stad. Een stedentrip Lissabon is een aanrader voor een bijzonder uitstapje.

Lees meer...

Stedentrip Lissabon – Over de stad Lissabon

Rond Lissabon leven een kleine 3 miljoen inwoners. Het is daarmee één van de meest bevolkte gebieden van de Europese Unie. Toch blijft de stad, ondanks dit grote inwonersaantal, een gezellige drukte. In Lissabon zelf wonen een kleine 600.000 inwoners, wat ongeveer tussen Utrecht en Amsterdam in zit. Lissabon ligt aan de rivier de Taag. Ga je voor je stedentrip Lissabon en heb je een appartement in Lissabon geboekt, dan is de kans groot dat je op steenworpafstand van deze rivier zit. Met een beetje geluk kun je zelfs vanuit het raam het mooie water zien, dat Lissabon tot een grote wereldstad heeft gemaakt. Wist je trouwens, dat de grootste brug van Europa in Portugal ligt? Het is de Vasco da Gama-brug, deze verbindt Lissabon met het oostelijke deel van het land. Het geeft de stad nét dat beetje meer uitstraling. Wie een vakantiehuis Lissabon huurt doet dat natuurlijk ook om van de historie van de hoofdstad te kunnen genieten. Uit diverse bronnen blijkt dat Lissabon één van de oudste steden van de wereld is, zelfs ouder dan bijvoorbeeld Rome en Parijs. Dit zie je dan ook wanneer je van de stad geniet. De indrukwekkende architectuur heeft sporen van een ver verleden en de stad ademt een geweldige cultuur uit.

Vakantiehuis Lissabon huren

De cultuur en geschiedenis vinden we bijvoorbeeld terug in de diverse bezienswaardigheden verspreid door de stad. Zo kun je naar de haven toe, die wordt geprezen om het gezellige karakter. In het havengebied vind je ook de Belém toren, een indrukwekkend bouwsel dat je helemaal terugbrengt naar tijden van middeleeuwse koningen en oorlogen over zee. De kathedraal van Lissabon en het imposante Praça do Comércio zijn andere bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn. Wanneer je een appartement in Lissabon geboekt hebt, kom je overal sporen tegen van het rijke verleden, van bezetting door Germaanse troepen, tot de inval van de Moren, tot de twintigste eeuw. Wil je na je stedentrip Lissabon Portugal verkennen? Kijk dan naar al onze vakantiehuizen in Lissabon en Portugal.

[ossdc:klein_filter,filter=country:62,pagina=./,disable_country=1]

[ossdc:huizen,columns=4,lat=38.7222524,lon=-9.1393366,radius=20,details=../details,disable_country=1]